2011. július 21., csütörtök

Milyen a testkeped?

A teskep nagyban meghatarozza mennyire vagy magabiztos onmagadat illetoen a kulso-belso adottsagaidat illetoen es mennyire erzed magadat jol az eletedben.

Mit gondolsz a testedrol, mit erzel amikor a tukorbe nezel? Egyaltalan hasznalsz tukrot a mindennapjaidban, szereted magad nezegetni? Mikent beszelsz magaddal - magadban?
Elegedett vagy a testeddel, a kulsoddel? vagy orokke csalodotsagot erzel?


A mai vilagban mindent meg lehet valtoztatni - ez csak elhatarozas = dontes es megvalositas kerdese?
Hogy mikent is gondolsz a sajat testedre az nemcsak Toled fugg, mikent velekdtek rolad a szuleid es a kozvetlen csaladtagjaid? Aztan jottek az iskolas evek a baratok, hazastarsak/elettarsak es hat a media sem mindig segit.
Viszont a valasz 100%-ban a Tied, igy ez 100%-ban a Te felelosseged!

Tetszik nem tetszik a valasztas a Te dolgod es senkit sem okolhatsz erte.
- Akar tetszik, akar nem amig elsz a tested a Tied, hasznalod? szereted? vagy csak ugy elfogadtad?
- A magadrol alkotott velemenyed nagyban befolyasolja mennyire tiszteled magadat es mennyire vagy magabiztos a kulsodet-belsodet illetoen.
- meg kulonben is mindig minden valtozik, akkor Te miert is ne valtoztathatnad meg a magadrol alkotott Testkepet?
- a masik vannak olyan barataid, csaladtagjaid, kollegaid akik folyton kritizalnak? Ne vegyel roluk tudomast, en is tudom ez nem a legkonnyebb viszont megoldhato. Amit sosem ertettem es nem is vagyok elfogadni, amikor egy no babatvar es megvaltozik az alakja, mas lesz a sulya a szules utan - szinte mindenki azonnal ugyan olyannak akarja latni ahogy a babavaras elott nezett ki. Nekem az valt be, amikor valaki kritazalt vagy jelenleg megprobal kritizalni
egyszeruen visszakerdezek: Neked milyen problemad van a testkepeddel es a sulyoddal? Ennek az a kovetkezmenye, hogy velem nem lehet viccelnik (hogy mikor es kivel viccelek azt en dontom el!) es az illeto gyorsan beken hagy - ez nalam mindig bevalt!
- azert elkezdeni fogyokurazni, mert a Parodnak igy nem tetszel - ez nem a Te celod, es a masik a Parod elvarasa megegyezik a Tieddel? es a Te elvarasod megegyzik avval ahogy a Parod kinez?
- a legfontosabb, sokan iregysegbol, feltekenysegbol elegedetlenek a kulsoddel.

Szoval kinek is az eleterol van szo? Toled fugg mikent viszonyulsz magadhoz, a valasztas joga a Tied! Forditsd figyelmet onmagadra es a testedre, dicserd magadat es fogadd el amit latsz a tukorben amennyiben realisanak latod a tukorkepedet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése