2011. június 25., szombat

Tiszteld Magadat!

Amit nem kersz azt sosem fogod megkapni, egy megfelelo tervvel emelni tudod az onbecsulesedet es ugy mar konnyebb elerni azt, hogy masok is annyira tiszteljenek amennyire Te tiszteled magadat.
Ott tartunk megint szukseges tudnunk mit is akarunk :( nekem az a tapasztalatom ez a dolog konnyebbik resze :) - a megvalositas mar egy kicsit bonyolult es kello kitartasra van szukseg. 
Elsosorban fogadd el a helyzetedet - tetszik, nem tetszik - a valosag felismerese es elfogadasa nelkul nem lehet tovabblepni. Teljesen mindegy milyen helyzetben vagyunk, nem minositjuk a helyzetunket csak felismerjuk es erzelemmentesen elfogadjuk.
Az erzelmeink beleragasztanak az adott helyzetbe - sajat tapasztalatom szerint a negativ erzelmek sokkal erosebbek es nem segitenek a megoldas megtalalasaban, a pozitiv erzelmek viszont sokkal tobb joerzest / boldogsagot adnak es motivaciot.
Azt mondjak a siker titka az, hogy ugy viselkedunk masokkal ahogy szeretnenk, hogy velunk banjanak - mert azt kapjuk vissza amit adunk. 
Csak egy kerdesem van: mikent bansz az ingyenes dolgokkal? Megbecsulod annyira, hogy hasznalod a celnak megfeleloen vagy csak gyujtogeted oket es soha tobbe nem veszed elo? Sajnos a legtobb ember mindent ingyen akar, viszont nem becsuli. Tapasztalatom szerint az ingyenes dolgok is adnak erteket - sokszor csak lusta vagyok odafigyelni es hasznalni megfeleloen, bar legtobbszor mindig is felbukkan ujra az idealisabb pillanatban es mukodik.
Mikent beszelsz magaddal, mennyire gyakran vagy duhos onmagadra es milyen gyakran dicsered meg magadat az apro sikereidert?
Sok sikert es kitartast :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése