2011. április 28., csütörtök

Hagyomany tisztelet

Az angolok tiszteletben tartjak a hagyomanyokat es hasznaljak is a mindennapokban, az egyik ilyen hetente 1x halat esznek - ez a nap penteken van, meg akkor is ha nem vallasosak. A hal az jot tesz az emberi szervezetnek es ha hetente tobbszor ennek halat az megjobb lenne.
"A hal az egyik igazi szuper élelmiszer. Proteinben gazdag (tehát, hogy miért olyan töltés), alacsony zsír-és megrakott B-vitaminokat (elengedhetetlen az egészséges idegrendszer és az energia termeléshez). Olajos halak, mint például pisztráng, lazac, friss tonhal és a makréla fontos forrásai a vitaminok, az egészséges szem, D az erős csontok és E ragyogó bőr, valamint az összes fontos omega-3 zsírsavak."
Sajnos en nem vagyok egy halevo, szamomra evente 2x-i alkalommal bosegesen eleg ami Karacsony szentesteje es a Husveti Nagypentek. Szoval ha pentek akkor "fish & chips" - kiveve holnap :), mivel a "Royal Wedding" tiszteletere mindenhol partikkal unnepelnek.



1 megjegyzés:

  1. Igen, Zsuzsika!

    Teljesen egyetértek veled.A hal nagyon szuper élelmiszer.Nekem sokat kellene enni belőle, mert a csontritkulásra egy orvosság a hal, főleg az omega-3 zsírsavak miatt.Minden héten nem fogyasztok halat, de azért többször mint egy évbe 2x. Annál is inkább, mert a párom eljár halászni és akkor van hal. Az is igaz, hogy nem olyan egészségesek ezek az édesvízi halak mint a tengeri halak, de azért több a semminél.

    Jó egészséget és továbbra is érezd magad jól!
    Anna

    VálaszTörlés